У Харкові встановили перші камери, здатні фіксувати порушення швидкості

У Харкові встановили перші камери, здатні фіксувати порушення швидкості

Перші дві камери в рамках проєкту зі створення системи безпечного дорожнього руху встановили в Харкові.

Як повідомив секретар Харківської міської ради, завдяки їм можна зафіксувати номерний знак і встановити особу водія, який порушив ПДР. За його словами, над цим проєктом в Харкові працювали не один рік з наміром покрити місто відеоспостереженням і забезпечити безпеку на дорогах.

 

У Харкові встановили перші камери, здатні фіксувати порушення швидкості

Зокрема, перші камери запрацювали на Велозаводському мосту та пр. Науки. За словами директора КП «Міськелектротранссервіс» Владислава Васенка, камери встановлюють спільно з Міністерством внутрішніх справ. Дві нові камери увійдуть в штатний режим протягом двох тижнів, а до середини наступного року в Харкові буде встановлено ще близько дев’яти приладів. Камери встановлюють на вулицях, де зафіксована найбільша кількість ДТП з перевищенням швидкості і з тяжкими наслідками. Всі місця для встановлення були узгоджені з Національною поліцією.

Встановлені камери фіксують номер, колір, тип транспортного засобу і швидкість руху. Фото і відео порушень з камер спрямовуються безпосередньо на сайт Міністерства внутрішніх справ для подальшої процедури встановлення особи і стягнення штрафів.

«Відстань до камер – від 100 до 30 м. Ці камери будуть давати інформацію про порушення швидкісного режиму, але як тільки законодавчо буде дозволено штрафувати за інші види порушень, ці камери зможуть фіксувати і їх – перетин суцільної лінії, проїзд на червоне світло, порушення рядності тощо», – повідомив Владислав Васенко.

За його словами, всього в рамках проєкту буде встановлено понад 1 тис. камер, які також сприятимуть розвитку інфраструктури міста.

«Камери, які підраховують транспортний потік, поділяють транспорт за типом, тому місто може прогнозувати будівництво доріг і ситуацію з рухом під час перекриттів», – зазначив директор підприємства.

Нагадаємо, що проєкт зі створення системи безпечного дорожнього руху реалізується у Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком на суму понад 20 млн євро. Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком – пр. Московському, пр. Гагаріна, пр. Науки, вул. Клочківській, в центральній частині міста. Термін реалізації проєкту – два роки.

Источник: