На магістралях Харкова встановлять камери, які фіксуватимуть перевищення швидкості

На дорогах міста незабаром з’являться 11 стаціонарних камер автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.
Про це на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міської ради повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

Він нагадав, що Харків бере участь у державній програмі зі встановлення камер автоматичної фіксації правопорушень, яка курується Міністерством внутрішніх справ. Грошові кошти на їх придбання виділяються з держбюджету, а впровадження мережі, встановлення камер і їх підключення бере на себе міська влада.

«У Харкові працюватимуть 11 камер, дві з них вже встановлені на пр. Московському і пр. Науки і пройшли тестовий режим. Вони фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху. Але в зв’язку з тим, що організація дорожнього руху лежить на плечах органів місцевого самоврядування, ми повинні узаконити місця їх розташування», – зазначив Сергій Дульфан.

За його словами, прилади контролю будуть встановлені на ділянках, де зафіксована найбільша кількість ДТП з перевищенням швидкості і з тяжкими наслідками.

Нагадаємо, що також в Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком реалізується проєкт зі створення системи безпечного дорожнього руху «Безпечне місто». В рамках проєкту буде встановлено понад 1 тис. камер, які також сприятимуть розвитку інфраструктури міста. Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком. Термін реалізації проєкту – два роки.

Источник: https://www.city.kharkov.ua/uk/news/na-magistralyakh-kharkova-vstanovlyat-kameri-yaki-fiksuvatimut-perevischennya-shvidkosti-47851.html

Залишити коментар